Vaniljeis: Sådan vælger du en god købeis
Vaniljeis er klassikeren over alle is. Læs hvad du skal se efter, hvis du er på jagt efter en god vaniljeis i supermarkedet.
Test af vaniljeis
Vaniljeis, du køber på frost i dit supermarked, kommer i mange varianter. Isen kan være lavet på fløde eller skummetmælk og indeholde forskellige typer af E-numre og farvestoffer.
Forbrugerrådet Tænk smagstestede vaniljeis i 2015. 72 personer blindsmagte 11 vaniljeis købt i danske supermarkeder.
Testen er ikke længere tilgængelig, da isene har skiftet navn, emballage eller ikke længere findes i handlen.
Hovedkonklusionerne fra vores test gælder dog stadig. Så læs med, hvis du er på udkig efter en god vaniljeis.
Læs herunder om:
- Vaniljeis på fløde eller mælk?
- Kokos og smør i stedet for fløde
- E-numre i vaniljeis – godt eller skidt?
- Det finder du på ingredienslisten for is
Vaniljeis på fløde eller mælk
Vaniljeis lavet på fløde smager bedst, det var der enighed om blandt de 72 smagstestere i vores test.
De vaniljeis, som klarede sig bedst i smagstesten havde nemlig det højeste indhold af fløde. Flødeindholdet lå på mellem 74 – 34 procent
Der er ikke noget krav til, at en is skal indeholde fløde, så længe isen ikke markedsføres som en flødeis.
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Her er den bedste honning
En dansk honning klarer sig bedst i vores test af ti honninger. Testen viser også, at pris og kvalitet ikke hænger sammen.
Hvad er marcipan?
Marcipan må kun kaldes for ren rå marcipan, hvis indholdet af mandler er over en bestemt grænse. Se hvornår marcipan er marcipan her.
Denne marcipan er bedst i test
Alt efter om du skal bage mazarintærte eller lave konfekt, er det ikke nødvendigvis den samme marcipan, der er den bedste til formålet. Men når det kommer til smagen er der ingen tvivl om hvilken, der er bedst i test og som vi anbefaler.